כתבות

בורי בסבנח וטחינה

Posted by:

החומרים :
2 ק"ג סבנח (תרד בר)
3 ק"ג מנגולד קצוץ גס
4 כפות בהרט
2 כפית קינמון
8 שיני שום קצוצות
8 בצלים פרוסים דק
10 כפות שמן זית
1 כוס דבש
2 פלפל חריף אדום
4 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות
1 כוס טחינה גולמית מדוללת ב-1 כוס מים 1/2 כוס מיץ לימון וכפית מלח
צרור גדול פטרוזיליה קצוץ
8 כפות צנוברים קלויים
1 כפית סומק
1/2 כוס צנוברים קלויים
1/2 כוס בפטרוזיליה קצוצה

הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה ומוסיפים את השום, הפילפל והבהרט.
מוסיפים את הסבנח והמנגולד, מערבבים היטב מוסיפים הדבש ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מטגנים את הפילטים של הדג במעט שמן זית, תחילה על הצד של העור, כ- 3 דקות מכל צד.

להגשה:
מחממים תנור לחום מקסימלי במצב של גריל עליון.
מעבירים את תבשיל המנגולד והסבנח לתבנית חסינת אש ומסדרים עליו את פילה הבורי. יוצקים את הטחינה ומכניסים לתנור לכ-4 דקות, עד שהטחינה מבעבעת.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים קלויים ומעט סומק ושמן זית.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

באדיבות: מתכונים מהמטבח הערבי

בורי בטחינה

בורי בסבנח וטחינה

 

 

0
שינוי גודל גופנים