כתבות

דג אמנון צלוי

Posted by:

דג אמנון צלוי
מצרכים:
4 מנות של פילה דג אמנון
2 פלפלים אדומים בינוניים
1 פלפל ירוק בינוני
2 בצלים ירוקים, נקיים משורש ושטופים
3 עגבניות מיובשות
1 ענף רוזמרין, חתוך ל-3 חלקים שווים
3 שיני שום
1 שורש כרישה, באורך 10 ס"מ
1 כוס יין אדום
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדגים בצלחת עם העור כלפי מטה, מפלפלים קלות, ממליחים מעט ומוסיפים מיץ מ-1/2 לימון. מניחים להשרייה בזמן הכנת הירקות.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. חותכים את הפלפלים לקוביות בינוניות
4. חותכים את הבצל הירוק לאורך, ל-5 חלקים שווים.
5. חותכים את העגבניות המיובשות גס.
6. פורסים את השום והכרישה דק.
7. מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הירקות עם העגבניות המיובשות והרוזמרין עד לריכוך קל.
8. מתבלים ב-2 קורט מלח ומעט פלפל שחור.
9. מניחים את הדגים בתבנית פיירקס בינונית שטוחה כשהעור פונה כלפי מטה, מעל מפזרים את הירקות הצלויים.
10. יוצקים מעל את היין אדום ומפזרים מעל את הכוסברה. מכסים בנייר כסף.
11. צולים בתנור למשך 15 -20 דקות עד לריכוך.
12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עד להשחמה קלה.
13. מוציאים מן התנור ומגישים.

באדיבות: השף הלבן

0
שינוי גודל גופנים