כתבות

קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

Posted by:

קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

קציצות דגים ברוטב עגבניות (להדפסה לחץ כאן)
מצרכים:

לקציצות:

דג טחון מסוג מוסר/ באס/ בורי/ לברק או תערובת שלהם במשקל 600 גרם.
צרור קטן של כוסברה
בצל
ביצה
2 כפות קוואקר (שיבולת שועל).
מלח, פלפל
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כרוויה (קימל טחון).
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן לטיגון.

לרוטב:
4 כפות שמן
2 פלפלים מכל צבע, פרוסים לפרוסות דקות.
1 פלפל חריף ירוק קצוץ לק'וביות קטנות(או חצי).
3 שיני שום כתושות
5 עגבניות טריות, חלוטות ומקופלות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה.
מלח, פלפל
חצי כפית כמון.

אופן ההכנה:

* שמים את הדגים הטחונים בקערה.
* טוחנים במעבד מזון כוסברה, בצל ומוסיפים לדגים בקערה.
* מוסיפים ביצה, קוואקר ותבלינים ומערבבים היטב.
* יוצרים כדורים בינויים, יוצקים שמן למחבת ומטגנים. עם הכף מויכים אותן קצת לצורה פחוסה. מטגנים 5 דקות מכל צד ומוציאים.
* מחממים שמןבסיר ומטגניםקלות את הפלפלים (כולל חריף).
* מוסיפים את השום לדקה ונזהרים שלא ייחרך.
* חותכים עגבניות לפלחים ומכניסים לסיר. מוסיפים גם את הרסק.
* בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם המים. לאחר שנוצרה תערובת אחידה, שופכים אותה לסיר.
* מביאים לרתיחה. לאחר מכן ממשיכים לבשל על אש קטנה ביבוע עדין עוד חצי שעה.

 

בתאבון!

0
שינוי גודל גופנים